VIDEO/ Pro Infrastructura: Se poate deschide parțial circulația pe Centura Balș și, cu mult efort, pe Centura Slatina

1120
foto: Noul pod de peste râul Olt- Asociația Pro Infrastructura

Șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), pe Drumul Expres DX12 Balș-Slatina, sunt foarte, foarte mici, arată azi Asociația Pro Infrastructura, care publică și noi imagini de pe cele două loturi. Asociația cere autorităților deschidere aunor tronsoane. Conform informațiilor CNAIR publicate de către CESTRIN, stadiul Tronsonului 2 este de aproape 81%.

Deși se lucrează în ritm alert pe tronsonul 2 din Drumul Expres Sx12 Craiova – Pitești, cu cele două loturi ce cuprind variantele de ocolire pentru Balș și Slatina și noul pod de peste Olt, Asociația Pro Infrastructură este sceptică de faptul că se va reuși deschiderea traficului pe cei 40km până la finele acestui an, așa cum au anunțat autoritățile.
,,UMB a avansat foarte bine pe Drumul Expres DX12 Balș-Slatina, acolo unde termenul contractual actualizat, cu extensii de timp incluse, este iunie 2022.În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), sunt foarte, foarte mici.,, a anunțat azi Asociația.
Aceasta a postat și filmările proaspete din dronă:
lotul 1

și lotul 2

Asociația cere autorităților deschiderea unor tronsoane finalizate.

,,Totuși, se poate deschide parțial circulația pe Centura Balș (între nodurile Găneasa/DN65 și Braneț/DJ644) și, cu mult efort și noroc de vreme bună, pe Centura Slatina, acolo unde podul peste Olt este principalul punct critic. Așadar, chiar dacă nu se va reuși inaugurarea completă pe toți cei aproape 40 de km dintre Balș Vest (Spineni) și Slatina Est (Valea Mare), solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și antreprenorului general (UMB) să se concentreze pe deschiderea unor tronsoane, chiar și în sistem semi-profil (un sens al drumului expres), astfel încât șoferii să nu aștepte venirea primăverii pentru a scăpa de traficul infernal din zonă,, a mai notat API.