Laborator electric, inaugurat în prima zi de școală la Liceul Alexe Marin Slatina

174

O investiție realizată prin proiectul Ucenic Electrician, demarat în parteneriat cu Distribuție Oltenia, va fi inaugurată luni, 13 septembrie, la Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina. Aceasta este menită să pregătească generația de electricieni de mâine.

Festivitatea de deschidere a noul an școlar 2021- 2022 va constitui pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Alexe Marin Slatina un moment important, dublat de inaugurarea unei investiții menite să-i ajute să facă performanță pe cei care vor îmbrățișa cariere de electricieni. Liceul va inaugura laboratorul electric modernizat de către Distribuție Oltenia în cadrul proiectului Ucenic Electrician.
Liceul slătinean școlarizează în învățământul profesional de stat de 3 ani elevi în meseria de electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, partener în educația și formarea profesională a tinerilor care țintesc să devină generația de electricieni a viitorului fiind Distribuție Oltenia. De asemenea, la învățământul liceal, o clasă urmează specializarea tehnician electrician.
Distribuție Oltenia derulează în județul Olt programul Ucenic Electrician începând cu anul școlar 2021-2022, în parteneriat cu Liceul Alexe Marin. În cadrul acestuia, elevii și cadrele didactice au primit câte o tabletă pentru a putea fi cât mai aproape de o normalitate digitalizată, iar toate cele 7 licee partenere din Oltenia beneficiază de energie verde datorită inițiativei de a monta câte o centrală de panouri fotovoltaice în valoare de aproximativ 15 000 euro/liceu.