După ce a transformat gardul Parcului Poroineanu într-o adevărată expoziție, ce poate fi admirată și pe timpul plimbărilor nocturne, administrația caracaleană a găsit o soluție și pentru transformarea copacilor uscați în elemente de arhitectură perisagistică. În loc să fie tăiați, aceștia vor fi sculptați.
Parcului Constantin Poroineanu din Caracal, cel mai important obiectiv de arhitectură peisagistică din județul Olt şi de-al treilea parc natural ca dimensiune din Europa se află în atenția actualei administrații municipale care și-a propus nu numai să-l readucă la viață, ci să-l transforme într-o adevărată bijuterie a naturii, într-un loc care să atragă cât mai mulți vizitatori și să concureze marile parcuri din țară. Lucrările de reabilitare și modernizare cu fonduri europene au fost completate cu alte proiecte derulate cu fonduri din bugetul local. Noul proiect aflat în derulare vizează arborii uscați, pe care administrația municipală a hotărât să nu-i taie. Astfel, Primăria Municipiului Caracal a invitat 5 sculptori care să dea „viață” copacilor uscați , transformând 10 dintre ei în elemente de arhitectură peisagistică.
,,Sculpturile vor fi efectuate în firidă (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate. Sculptorii vor fi prezenți în parc, în perioada 20 – 24 septembrie, pentru a ne uimi cu tehnica folosită și creațiile pe care le vor realiza. Proiectul este menit să conserve masa lemnoasă care trebuia îndepărtată, dându-i astfel o nouă „viață” spre bucuria concetățenilor noștri de toate vârstele.,, a anunțat Primăria Caracal.