Peste 670 de amenzi aplicate șoferilor olteni și 58 de permise reținute, în week-end

56

Și în acest week-end, polițiștii rutieriști olteni s-au aflat la datorie pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulația autovehiculelor pedrumurile publice. Iar numărul amenzilor aplicate a fost de ordinul sutelor.

Nu mai puțin de 673 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii olteni în acest sfârșit de săptămână, 3-5 septembrie, conducătorilor auto depistați pe drumurile Oltului încălcând legislația, valoarea totală a amenzilor fiind de 229.895 de lei. Nu puțini au fost și aceia care au rămas pietoni, iar șase s-au ales cu dosare penale.
,,Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 58 de permise de conducere, fiind retrase şi 22 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: una pentru consum de alcool, 4 pentru conducere fără permis şi una pentru refuzul recoltării de probe biologice,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Recordul alcoolemiei depistate a fost de 1,63mg/l și aparține unui șofer slătinean ce circula prin comuna Poboru sâmbătă seara.