Crește numărul oltenilor infectați Covid internați pe ATI

267

Valul IV Covid începe să-și arate colții și în județul Olt, unde crește rapid numărul cazurilor raportate, dar și cel al persoanelor internate în spitale. La Terapie Intensivă au ajuns 8 persoane.

Concediile și diversele spectacole și petreceri unde românii nu au mai respectat cu strictețe regulile anti-Covid încep să-și arate urmările. În Olt, virusul s-a extins și a cuprins iarăși tot mai multe localități- 41 azi, în ultimele zile fiind raportate zeci de cazuri noi și primele decese din acest val IV, iar autoritățile fiind nevoite să decidă impunerea de restricții suplimentare în patru comune cu grad mare de infectare la mia de locuitori în vederea limitării răspândirii virusului ucigaș.
Grav este că a secțiile spitalelor încep să se ocupe cu persoane infectate, DSP Olt raportând azi 65 de persoane internate, dintre care 8 la Terapie Intensivă. În izolare la domiciliu avem 177 d eolteni, iar în carantină 222.
De la debutul pandemiei, în județ au fost confirmate 14.932 cazuri, dintre care 14.296 persoane vindecate. Numărul oltenilor care au pierdut lupta cu virusul este de 394.