551 de locuri la ADMITEREA la școlile postliceale de jandarmi. De azi, cererile de înscriere se trimit la IJJ Olt

152

Azi a fost dat startul înscrierii pentru admiterea la școlile postliceale militare. Pentru tinerii care doresc să îmbrace uniforma de jandarm, școlile militare de subofițeri din Drăgășani și Fălticeni pun la dispoziție 551 de locuri.

Începând de astăzi, 2 septembrie, începe o nouă sesiune de înscriere pentru cei care doresc să devină jandarmi. La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 288 locuri, iar la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 263 locuri.
,,Cererile de înscriere se depun online pe contact@jandarmeriaolt.ro, data limită de depunere a acestora este 14.09.2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, iar data limită de depunere a dosarelor este 22.09.2021, inclusiv. Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții și criterii specifice, ce pot fi consultate de site-ul www.jandarmeriaolt.ro. Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de JandarmiJudețean Olt (Serviciul Resurse Umane) – tel. 0249/437.901 sau 0249/437.904 int. 24.535,, informează Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.
Evaluarea psihologică a candidaților se va realiza până la data de 20 septembrie, planificarea urmând a fi comunicată în timp util candidaților, prin publicare pe pagina de internet a unității www.jandarmeriaolt.ro. Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29.09 –05.10, în centrul zonal de selecție, respectiv Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității). Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 9 octombrie, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt (într–o locație ce va fi anunțată ulterior), de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice. Examinarea medicală se va realiza în perioada 11 – 31 octombrie. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie.