Scandal în Guvern. Ședința a fost întreruptă și amânată. USR PLUS amenință cu moțiunea de cenzură

121

A fost scandal astăzi în Guvern. Premierul României, Florin Cîțu, a decis să introducă pe ordinea de zi suplimentară proiectul prin care va fi pornit Programul ”Anghel Saligny”. Reprezentanții coaliției de guvernare, USR-PLUS și UDMR, au fost nemulțumiți și au avut loc mai multe discuții.

Ședința de guvern începută la ora 11 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”.

Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare.

Programul de investiții „Anghel Saligny” a fost discutat și în ultimele ședințe ale coaliției, fără să existe o decizie luată de liderii politici. USR PLUS a contestat de la bun început programul, despre care a spus că este o continuare a programului PNDL. Aceștia au cerut mai multe amendamente și au condiționat susținerea proiectului de un acord în coaliție pentru desființarea secției speciale.

Ședința a fost în cele din urmă suspendată și amânată pentru ora 19.00. Urmează ca liderii politici să aibă mai multe ședințe pentru a debloca criza.