Dosar penal pentru o nuntă cu 1.700 de invitați, într-o comună cu puțin peste 2.600 de locuitori

461

De la bal la spital. O nuntă cu 1.700 de invitați a avut loc luni seară. Oamenii urmau să participe la ”prânzul miresei”, dar nu au mai apucat deoarece comuna a intrat în scenariul roșu. Anul trecut, polițiștii le-au stricat acelorași miri atât cununia civilă.

O nuntă record cu 1.700 de invitați a intrat în vizorul autorităților, iar mirii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Marea petrecere a avut loc în comuna Târșolț din Satu Mare, luni, 30 august, în condițiile în care începând cu data de 31 august, de la ora 00:00, localitatea Târșolț a intrat în “scenariul galben”. Potrivit site-ului primăriei, comuna are 3.059 de locuitori.

Nunta a fost una grandioasă și nu numai prin prisma faptului că au fost 1.700 de persoane prezente, ci și prin decor, meniu sau artiști invitați. Pe scenă au urcat Vlăduța Lupău cu Armin Nicoară, Ancuța Anghel, Angela Rusu dar și Andra care au întreținut atmosfera.

Nici mirii, nici locuitorii comunei nu sunt străini de așa ceva, anul trecut s-au trezit cu polițiștii la cununia religioasă.

Oamenii legii au fost prezenți ziua următoare la ”prânzul miresei”, unde erau așteptați peste 700 de invitați. Dar creșterea numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, însă, le-a dat planurile peste cap.

În comuna Târșolț, din cauza depășirii pragului de 2 infectări la mia de locuitori (2,21) în perioada 31.08.2021 – 13.09.2021 se aplică măsuri specifice specifice privind organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive,etc.).

Un dosar penal in rem a fost deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce polițiștii s-ar fi sesizat din oficiu după ce pe rețelele de socializare ar fi apărut imagini de la evenimentul la care au fost invitați și cântăreți de renume, precum Angela Rusu sau Andra.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.