Cîțu, despre amenințările ruperii coaliției din cauza proiectului Saligny: Amenințările vin și pleacă

53

Proiectul de la care a izbucnit scandalul din Guvern poate rupe coaliția, amenință liderii USR PLUS. Întrebat dacă PNL poate conduce singur Guvernul, premierul Florin Cîțu a răspuns că proiectul va trece, iar amenințările colegilor de coaliție „vin și pleacă”.

Premierul Florin Cîțu a declarat azi, după scandalul din ședința de Guvern  în care USR PLUS a amenințat că pleacă de la guvernare dacă proiectul de investiții „Anghel Saligny” va fi adoptat, că proiectul va trece, iar amenințările USR PLUS „vin și pleacă”. Premierul a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR PLUS discutate în Coaliție.

„Cel mai simplu ar fi ca toată lumea să respecte procedurile. Procedurile vor fi respectate. Niciodată nu va publica nimeni în Monitor un proiect care nu respectă toate procedurile legale. Am întrebat dacă procedurile legale au fost respecate, Secretariatul General a spus că da, atunci a fost pus pe ordinea de zi. Eu vă spun ce facem legal, nu vorbim pe vorbe. Am întrebat SG dacă procedurile legale de avizare au fost respectate şi au fost respectate”, a declarat premierul.

Acesta a mai spus că proiectul ar putea fi adoptat în şedinţa de guvern care va fi reluată de la ora 19 şi că ameninţările USR PLUS că vor ieşi de la guvernare „vin şi pleacă”.

„Acum două zile ştiam că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare. (…) Să ştiţi că asta cu ameninţările vin şi pleacă, acum două zile au spus că nu pleacă. Îi aştept pe colegii de la USR să facem reforme. (…) Este vorba despre un proiect care dezvoltă România. Este un proiect care a preluat toate observaţiile pe care le-au avut cei de la USR PLUS. Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii. Se reia şedinţa la 19 şi va fi adoptat. Acest proiect va trece”, a spus premierul.

Florin Cîţu le-a atras atenţia miniştrilor USR PLUS să nu facă „abuz în funcţie”, în condiţiile în care ministrul Justiţiei a refuzat să avizeze premierul.

„Nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu îşi respecte ceea ce are de făcut”, a spus Cîţu.

Ședința Guvernului de astăzi a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.