După caniculă, vin vijeliile. Cod Galben de vijelii, ploi şi averse torenţiale

476

Oltenii nu scapă de vremea capricioasă. După două zile de caniculă și temperaturi care au atins și 40 de grade, meteorologii au emis un Cod Galben de vijelii, ploi și averse torențiale care intră în vigoare de miercuri, ora 10,00.

Vremea capricioasă din Olt trece de la o extremă la alta în ultimele zile. După două zile de foc în care temperaturile au ajuns la 40-41 de grade Celsius, meteorologii au emis COD Galben de fenomene meteo extreme pentru mâine.

Codul Galben va intra în vigoare de miercuri, 18 august, de la ora 10,00 și va fi valabil până joi, 19 august la aceeași ora. Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 10:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.