Locuitorii din Cungrea, distracție pe cinste la Ziua Comunei

505

Sărbătoare prelungită pentru locuitorii din Cungrea. Autoritățile locale au organizat, anul acesta, Ziua Comunei cu o zi mai devreme. Astfel, ei au avut parte de o petrecere prelungită de Sfânta Maria. Aseară, cu mic cu mare, ei au luat parte la Ziua Comunei, iar astăzi petrec alături de rudele care poartă sfântul nume.

A devenit deja o tradiție pentru cungreni ca de Sf. Maria în comuna lor să fie sărbătoare. Anul acesta, Ziua comunei a fost aniversată cu o zi mai devreme. Ieri, cu toții au petrecut pe cinste de ziua localității. Autoritățile locale le-au oferit prilejul de a se distra pe muzica unor îndrăgiți interpreți de muzică populară, dar și de petrecere.

Alături de edilul Cosmin Vlad s-au aflat o serie de demnitari și șefi din administrația olteană. Nu au lipsit de la întâlnirea cu fiii satului, fostul edilal localității, Liviu Voiculescu, actualmente senator, prefectul de Olt-Florin Homorean, mai mulți primari din județ, dar și aleși olteni. Cei doi demnitari au ținut să le ureze ,,La mulți ani!” localnicilor dar și să-i asigure că vor fi alături de primarul lor și-l vor ajuta să transpună în practică proiectele pe care le are pentru a moderniza comuna și a schimba în bine viața oamenilor din comunitate, în semn de respect pentru că i-au acordat încrederea lor.

Invitat de onoare al acestei ediții a Zilei comunei Cungrea a fost primarul satului Molești, raionul Ialoveni, Mihai Catan, și fiii satului pe care viața i-a răspândit prin țară sau în afara granițelor ei.

Responsabili cu întreținerea atmosferei de sărbătoare au fost o serie de artiști cunoscuți  precum Niculina STOICAN, Cornel COJOCARU , SORIN și trupa Taverna. Și au făcut-o foarte bine, pe placul localnicilor care nu au ezitat să întindă horele și să joace așa cum le stă bine unor oameni speciali care știu să muncească, dar să se și distreze.

Cei mai bucuroși localnici de Ziua Comunei au fost cungrenii care au împlinit în acest an o jumătate de secol împreună, care au fost premiați de  primarul Cosmin Vlad. Este vorba de Maria și Gheorghe Bau, Dumitra și Petre Dinu, Ioana și Ion Din, Ioana și Ion Apostol, Maria și Alexandru Udrea, dar și Mioara și Mircea Neagoe.

Pentru toți participanții la acest eveniment special, administrația locală a pregătit două surprize deosebite. Prima a avut loc la mijlocul spectacolului, când în scenă a intrat, pentru a doua oară, Mihai Caran, edilul satului Molești, raionul Ialoveni, Mihai Catan. Nu a făcut-o pentru a completa mesajul transmis localnicilor la începutul petrecerii, ci pentru a le cânta, iar recitalul său a fost unul special, la sufletul participanților. Al doilea moment special a venit spre finalul petrecerii când cerul a fost luminat de un spectaculos foc de artificii.

Astăzi, cungrenii au continuat petrecerea începută ieri, în comunitate, fiecare distrându-se în familie, alături de cei dragi care poartă numele Sfintei Maria.