Deputatul Chesnoiu sare din nou la gâtul ,,ministrului ZERO”

211

Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, l-a atacat dur pe ministrul Agriculturii pe pagina sa de socializare, arătând că ratingul acordat României pentru producția agricolă din acest an nu este meritul lui Oros, care a demonstrat prin acțiunile sale că este mai degrabă dușman al fermierilor.

Geoglam, un organism internaţional care, printr-un sistem planetar de sateliţi, supraveghează evoluţia recoltelor din întreaga lume, a acordat României ratingul „excepţional” pentru producţia agricolă din acest an, țara noastră fiind singura din lume căreia i-a fost acordat acest rating în 2021, toate culturile de pe teritoriul ţării noastre fiind evaluate cu calificativul „excepţional”. Rezultatul bun se înregistrează în situația în care fermierii au ieșit în stradă nemulțumiți de politica agricolă a actualei guvernări, care nu a mai susținut programele de sprijin. Acuzații la adresa ministrului Oros aduce și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei pentru Agricultură, care a postat pe pagina sa de socializare un mesaj dur.

,,De câtă ipocrizie să dai dovadă ca ministru al agriculturii declarând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o “finanțare consistentă și urgentă”

Cum să faci asta tocmai tu:

✓ ministrul ZERO al proiectelor de investiții în infrastructura de irigații,

✓ ministrul în mandatul căruia nu s-a deschis nici un șantier de reabilitare a unui sistem de irigat,

✓ ministrul care nu a reușit să introducă proiectele de irigații în PNRR,

✓ ministrul sub conducerea căruia s-a anulat semnarea contractului de proiectare a etapei I din Canalul Siret- Bărăgan (realizarea proiectului tehnic în perioada 2020-2021 ar fi făcut posibilă finanțarea din PNRR a acestui important obiectiv! Drept dovadă, proiectul tehnic pentru desecare din Banat, inclus în PNRR și realizat din banii fermierilor)!

Cum să declari asta TU, singurul ministru al agriculturii care ai votat împotriva fermierilor amendamentul pentru plata despăgubirilor aferente culturilor afectate de secetă din primăvara anului 2020 !!!???

Până și fermierii, și reprezentanții lor, care v-au însoțit în campania electorală în bazinele legumicole din Oltenia, crezându-vă toate minciunile și promisiunile îndrugate, au decis să protesteze în piața publică împotriva ipocriziei și minciunilor de care ați dat dovadă în actul de guvernare, a lipsei finanțării și a măsurilor de sprijin pentru fermieri(vezi protestul anunțat de Uniunea Salvați Țăranul Român)!

Și voi, liberalii, aveți tupeul și nesimțirea de a vorbi după doi ani de zile de când guvernați, de finanțări  urgente și consistente pentru agricultură în general, și irigații în special!?

Vorbiți de STRATEGII care ar trebui finanțate, pe care, după doi de guvernare, nici măcar nu le aveți scrise, ce să mai vorbim de finanțare și punere în practică!!!

Faceți vizite în teritoriu și vă pozați cu fermierii!!!??? Învățați măcar puritatea, onestitatea și bunul simț de la fermierii care muncesc la 40 de grade C, în câmp, nu în birouri cu aer condiționat!

Trăiți într-o altă realitate, necoplanară cu a noastră, așa că măcar aveți bunul simț să nu ne credeți pe toți extratereștri, ca voi! Munciți, nu mai mințiți! Guvernați, nu mai mimați!,, a transmis Chesnoiu.