Localnicii din Fărcașele serbează Ziua Comunei de Sf. Maria, prin bâlci și spectacol de folclor

591

După un an de restricții, comunele Oltului au dat startul manifestărilor cultural-artistice dedicate fie aniversării localităților, fie de organizare a unor sărbători tradiționale și bâlciuri anuale. Dacă week-end-ul trecut autoritățile din opt comune din județ și-au invitat la distracție localnicii, sfârșitul acestei săptămâni se anunță unul la fel de aglomerat. Printre localitățile în care se va petrece de Sf Maria se numără și Fărcașele.

Cu o istorie ce se crede că este mai veche de 776 de ani, în perioada 1245 ţinuturile sale  fiind stăpânite de Voievozii Ioan şi Farcaş, de la care se presupune că a fost luat numele, localitatea Fărcașele își serbează Ziua Comunei pe 15 august, zi de mare sărbătoare creștină, când a devenit o tradiție să fie organizat bâlciul anual ce adună toată suflarea din zonă.

Astfel, de Sf. Maria, la Fărcașele va fi dat startul distracției pe stadionul comunal începând cu ora 17.00, din cadrul bâlciului nelipsind muzica și voia bună. Vor urca pe scenă artiști de folclor îndrăgiți precum: Niculina Stoican, Nicușor Iordan, Dorina Mete, Costel David, Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Romică David, Cosntantin și Cosmin Gaciu. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.