VIDEO/ „Vedere din spital”- campania de conștientizare a Poliției Române împotriva vitezei excesive

74

Poliția Română a lansat azi ”Vedere din spital”, o campanie de conștientizare a riscurilor pe care le aduce viteza excesivă, în condițiile în care cele mai multe accidente grave provocate de viteza mare au loc în sezoanele de concedii. Pe lângă un clip video, un spot difuzat la radio și flyere, campania va recurge și la anunțuri false de cazări online, care duc la site-ul campaniei.

Nu trece o zi fără un accident cu victime sau chiar persoane decedate, din cauza vitezei excesive pe șoselele din România. Astfel, Poliția Română a lansat astăzi campania „ Vedere din Spital”, o campanie de conștientizare a riscurilor pe care le aduce viteza excesivă, în condițiile în care cele mai multe accidente grave sunt cauzate de viteza neadaptată la condițiile de drum și se întâmplă în lunile de vară, când toată lumea se grăbește să ajungă mai repede la destinațiile de vacanță.

Campania „Vedere din Spital” se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august 2021 – 30 septembrie 2021.

”În cadrul acesteia, Poliția Rutieră va realiza acțiuni punctuale, astfel încât cetățenii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză”, a declarat comisar-șef de poliție Grigore George, împuternicit director al Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Printre acțiuni se numără distribuirea de flyere, difuzarea la nivel național a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro.

Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare. Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital.

Pentru această campanie a fost realizat și un clip video care prezintă, într-un mod simbolic, riscul și consecințele vitezei excesive în trafic.