În mijlocul scumpirilor, Cîțu visează țara în roz: „Angajații din România au salarii mai mari de 3.000 de euro net”

530

Florin Cîțu dă asigurări că că avertismentul BNR privind scumpirile și inflația nu-și au rostul pentru că România nu mai este o țară cu salarii mici. În mijlocul scumpirilor, premierul este încrezător cu privire la bunăstarea românilor și spune că „angajații din România au salarii mai mari de 3.000 de euro net”.

În ciuda valurilor de scumpiri care au lovit România și care pare că nu se mai opresc, premierul Florin Cîțu este încrezător că bunăstarea românilor nu a fost atinsă. Cîțu contrazice realitatea și a dat marți asigurări că sunt bani pentru a atinge țintele de guvernare și totodată că avertismentul făcut de guvernatorul BNR Mugur Isărescu cu privire la inflație nu își are rostul.

„Este o estimare a BNR. Eu spun că angajații din România au salarii mai mari de 3.000 de euro net. Crește ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că România (…) nu mai este o țară cu salarii mici. Sunt cifre pe care nu le-am spus eu, am citit și eu presa. Avem cele mai multe salarii mari în euro nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată. Salariul este determinat de piață”, a spus premierul.

Florin Cîțu  a declarat de asemenea că sunt bani la această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliții.

Sunt bani la acestă rectificare pentru asigurarea că investițiile continuă, că menținem acest ritm de creștere economică și de creștere a predictibilității”, a declarat Florin Cîțu.