Razie pe drumurile Oltului: Peste 140 de șoferi, majoritatea vitezomani sau băuți, au fost lăsați pietoni

196

Numărul șoferilor care pun în pericol viața participanților la trafic nu pare să scadă în județul Olt, deși oamenii legii înceară să-i conștientizeze de pericolul pe care-l reprezintă prin numeroase acțiuni de prevenire sau de sancționare. În acest week-end, alți 507 șoferi au fost amendați, 20 dintre ei alegându-se și cu dosare penale.

Sancțiunile contravenționle aplicate în week-end pe raza județului Olt șoferilor depistați încălcând legislația rutieră au fost în valoare de 210.575 lei.

,,Au fost reţinute 141 de permise de conducere, dintre acestea 23 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 100 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 18 pentru alte abateri, fiind retrase şi 12 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 20 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 11 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 5 pentru alte abateri. „, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.