O nouă tranșă de vaccin Moderna va ajunge mâine în România

30

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat astăzi, 5 august, că 111.600 de doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine în România și vor fi depozitate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

România cumpără în continuare doze de vaccina anti-Covid, deși a anunțat că va vinde Irlandei 700.000 de doze de vaccin produse de Pfizer BioNTech. O nouă tranșă de 111.600 de doze de vaccin Moderna va ajunge mâine în România. Acestea vor fi depozitate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră, iar transportul este asigurat de firma producătoare.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.816.800 de doze Moderna au fost recepționate, iar 728.277 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.