Ce elevi vor avea în continuare acces la orele online în noul an școlar

75

Ministrul Educației, nu exclude posibilitatea folosirii în continuare a șcenariilor în rândul școlilor. Totodată, acesta a precizat faptul că elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind singurele excepții pentru noul an școlar.

Elevii cu contraindicații certificate medical sau comorbidități sunt cei care vor putea avea acces în continuare la învățământul online pentru noul an școlar 2021-2022, a precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie.

Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Regulile sanitare vor fi în continuare respectate în școli, iar în cazul unui al patrulea val al pandemiei, Cîmpeanu nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor.

Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.