Caracalean ajuns în arest pentru că a intrat peste soție, deși avea ordin de protecție

99

Pentru că era agresiv cu soția și nu a respectat ordinul de protecție emis de către judecători, un bărbat din Caracal în vârstă de  67 de ani a petrecut noaptea trecută după gratii. Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal va decide azi dacă acesta va sta sau nu în arest.

De la începutul anului, judecătorii au emis în județul Olt nu mai puțin de 90 de ordine de protecție pentru victime ale violenței domestice, în 4 cazuri fiind emise și dosare penale pentru încălcarea ordinelor. Un alt caz în care un bărbat a ignorat restricțiile impuse de a se apropia de soția cu care era violent și a încercat să-i facă rău din nou s-a întâmplat ieri la Caracal.

,,La data de 03 august a.c., la ora 09:40, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Poliţia municipiului Caracal, au fost sesizați, prin apel de urgenţă 112, de o femeie de 66 de ani, din localitate, cu privire la faptul că soțul ei, un bărbat, de 67 de ani, nu ar fi respectat ordinul de protecție.  În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, aceștia au constatat faptul că bărbatul de 67 de ani, din municipiul Caracal, nu ar fi  respectat ordinul de protecție emis de Judecătoria Caracal la data de 23 aprilie a.c., în sensul că în zilele de 02 și 03 august a.c., acesta ar fi pătruns în curtea locuinței apelantei și ar fi amenințat-o pe aceasta.  În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse, fiind continuate cercetările. “, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis o Ordonanță de Reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt. Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propuneri legale.