Bărbat reținut de polițiști după ce a amenințat cu pistolul clienții de la o terasă. Avea asupra sa un adevărat arsenal

91

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, cetățean român cu domiciliul în Franța, a amenințat clienții unei terase dintr-un sat din județul Dolj cu un pistol. Individul a fost prins și imobilizat, iar asupra lui a fost găsit un adevărat arsenal.

Polițiștii din Calafat au reținut un bărbat care amenințase cu pistolul clienții de la o terasă dintr-un sat din județul Dolj. Bărbatul în vârstă de 50 de ani este român stabilit în Franța și intrase în România pe 31 iulie. Individul este acum  cercetat pentru ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

Incidentul s-a petrecut în noaptea zilei de 1 august spre 2 august, iar polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 33 de ani că pe terasa unui bar din centrul unui sat un bărbat ameninţă consumatorii cu un pistol.

La sosirea oamenilor legii, bărbatul a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Individul a fost prins şi imobilizat, iar ulterior dus la audieri.

„În urma controlului corporal al bărbatului a fost găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, despre care acesta a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe. Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care poliţiştii au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe și într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice”, au transmis reprezentanții IGPR.

Bunurile găsite au fost confiscate.

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a ajunge pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locația respectivă fiind găsit un tub cartuș.

De asemenea, polițiștii i-au percheziționat camera de hotel și au ridicat acte care pot constitui mijloace de probă.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, în cursul acestei zile.