Anchetă majoră: Procurorii italieni cer date despre moartea unui român vaccinat

181

Este anchetă majoră în cazul unui român de 47 de ani care a murit la scurt timp după ce s-a vaccinat anti-Covid. Procurorii din Italia vin și cer date procurorilor români în legătură cu acest subiect.

Săptămâna trecută a ajuns la Parchetul din Târgu Jiu cererea de colaborare a procurorului italian trimisă prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cerere care a fost admisă. Solicitarea constă într-un schimb de informații, după ce mai multe persoane au decedat în Italia la scurt timp după administrarea serului anti-Covid, AstraZeneca, printre ei un polițist și un militar, dar și un inginer român.

Vaccinarea a fost făcută cu doze din lotul declarat suspect și retras din centrele de vaccinare și printre persoanele care au decedat se află și inginerul român în vârstă de 47 de ani a cărui soră este medic.

Bărbatul a murit în luna martie, după ce a dezvoltat mai multe tromboze care au dus la deces, deși  s-a spus că bărbatul a murit în urma unui infarct şi că nu a existat nicio relaţie de cauzalitate între vaccin şi deces.

În plus, în cazul acestui bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu nu a existat necropsie, la dosar existând doar existând doar un raport de anatomie patologică care confirmă prezența chegurilor de sânge la nivelul mai multor organe interne.

Colaborarea cu autoritățile italiene ar putea duce la administrarea de alte probe de expertize și dacă este necesar chiar de exhumare.