VIDEO/ Se armează, se toarnă beton și se montează grinzi pe noul pod peste râul Olt pe varianta Drumului Expres

392
Foto: captură video MND

Pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești, la kilometrul 43 este realizată cea mai complexă parte a investiției: construirea unui nou pod peste râul Olt, al doilea cel mai lung din țară. Va avea 1,7 kilometri și va fi terminat anul acesta. Noi imagini cu stadiul lucărilor au fost suprinse cu drona în acest week-end  și postate ieri de MND.

În urmă cu circa o săptămmână, a început armarea noului pod peste Olt, iar până în acest mpment pe 3 deschideri ale podului –pe 120m s-a turnat beton și a început montarea grinzilor metalice cu deschidere de 50m.

Foto: Captură video MND

La curent cu stadiul lucărilor ne ține în continuare pasionatul de infrastructură  MND, care a postat ieri noi imagini de pe șantier.

​ Drumul Expres va aduce în Olt, pe lângă variantele de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, 20 de poduri, podețe și viaducte, cea mai complexă parte a investiției fiind construirea unui pod peste râul Olt. Acesta va avea 1700m și va fi al doilea cel mai mare pod rutier din țară. Constructorul  este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMÂNIA).

Cei circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an.