SUPRAIMPOZITARE pe ruine și pârloage, la Caracal.  Majorarea este de 300 – 500%

141

Caracalenii care dețin pe raza municipiului locuințe părăsite sau neîngrijite sau terenuri pline de bălării și gunoaie riscă să scoată din buzunar bani către bugetul local pe care i-ar putea utiliza în vederea executării lucrărilor de reparații și curățenie. La fel și cei care țin terenurile agricole pârloage. Luând în calcul că pe raza municipiului Caracal există numeroase imobile- teren și construcții, terenuri agricule neîngrijite/ neîntreținute, primăria a luat măsura majorării impozitelor între 300 și 500%, prin care speră să-i determine pe proprietari să-și respecte obligațiile legale și să execute lucrările necesare de întreținere, reparație sau cultivare.

Potrivit legislației, proprietarii de clădiri în stare de paragină, cu fațade nereparate sau geamuri sparte sunt obligați să efectueze lucrări de consolidare, restaurare, reparații curente și de întreținere, proprietarii terenurilor intravilane trebuie să îndepărteze vegetația necultivată și să asigure îndepărtarea deșeurilor, iar cei ai terenurilor agricole să asigure cultivarea acestora și protecția solului. Pentru cei care nu-și respectă obligațiile, Primăria Caracal a stabilit supraimpozitarea, impozitele fiind majorate în cazul lor cu până la 500%.

,,Consiliul Local al municipiului Caracal a hotărât creșterea impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite, procentul de majorare fiind între 300% și 500%, în funcție de starea tehnică a imobilelor și starea terenurilor. Măsura se aplică tuturor proprietarilor sau coproprietarilor de clădiri sau/și terenuri neîngrijite, începând cu 1 ianuarie 2022.”, a anunțat administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului.

Pentru terenul nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul pe teren se majorează începând cu al treilea an, cota de impozitare majorată fiind stabilită în conformitate cu Regulamentul privind criteriile de încadrare în categoria terenurilor neîngrijite de pe raza municipiului.

,,Măsura se aplică după ce în prealabil proprietarii vor fi somați să remedieze situația și acest lucru nu se realizează în termenul menționat în Regulament”, mai transmite Primăria Caracal.