Restricții de tonaj pe toate drumurile, după prânz

93

Canicula prelungește restricțiile de tonaj (7,5 t) și astăzi, 2 august. Potrivit CNAIR, măsura se aplică pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă. Județul Olt se află azi sub Cod Portocaliu de caniculă, iar până pe 5 august sub Cod Galben, prelungirea atenționării meteo ducând cel mai probabil și la prelungirea restricțiilor de tonaj.

Azi, în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Suceava și Botoșani, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Atenționare meteo pentru județul Olt:

https://realitateaoltului.ro/2021/08/02/zile-toride-si-nopti-tropicale-pana-pe-5-august/

Restricțiile pentru camioane sunt instituite, potrivit drumarilor,  pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Excepţie de la restricțiile de circulație fac: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată;  transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.