Cozi kilometrice la intrarea în Bulgaria. Românii așteaptă cu orele la vamă

110

Vacanța peste hotare începe cu nervi pentru români. Traficul se desfășoară cu mare dificultate la ieșirea din țară prin Vama Giurgiu, Ostrov, Vama Veche și Negru Vodă. Șoferii așteaptă mai bine de o oră pentru efectuarea formalităților de trecerea frontierei.

Concediile românilor care vor să își petreacă vacanța în Bulgaria încep cu nervii întinși la maxim în vămile de la ieșirea din țară. Oamenii au de suportat nu doar cozile de la frontieră, dar și căldura. MAE avertizează românii că au fost emise coduri de caniculă pentru perioada 2-3 august.

Totodată, aglomerația din vămi nu îi iartă nici pe șoferii de camion care așteaptă pe sensul de intrare în țară, la Petea, Siret și Calafat între 30 și 50 de minute. Ceva mai aglomerat este în punctele de trecere a frontierei de la Negru Vodă și Vama Veche, acolo unde timp de așteptare sunt în medie de 70-80 de minute.

Pe sensul de ieșire din țară, camioanele așteaptă Negru Vodă, Borș II, Borș, Nădlac II, Petea, între 80 și 240 de minute (la Petea). Aglomerație mai este și la punctele Halmeu, Siret, Calafat și Vama Veche.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.