Ne TOPIM de cald până și la umbră! Oltul, sub două atenționări Cod Portocaliu

98

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo, iar veștile nu sunt deloc bune: județul Olt se topește la propriu sub soarele arzător, fiind plasat sub două coduri Portocalii de caniculă.

Meteorologii au anunțat pentru azi, 31 iulie, val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat pentru județul Olt.
,,Pe parcursul zilei de sâmbătă (31 iulie), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. T
emperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.,, atenționează ANM.

Iar pentru mâine, este anunțată tot caniculă și aer irespirabil.

,,Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.,, mai spun meteorologii.

Valul saharian nu se dă dus odată cu terminarea lunii lui Cuptor. Potrivit meteorologilor, în sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare.