VIDEO/ PERCHEZIȚII în Slatina și Curtișoara într-un dosar de trafic de droguri

541

Mascații au descins ieri la 13 domicilii, pe raza județelor Dâmbovița, Olt, Brăila și Timiș. În Olt, percheziții au fost desfășurate în Slatina și Curtișoara, într-un dosar de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, în vederea audierii, în urma perchezițiilor desfășurate ieri în patru județe, printre care și Oltul.
,,În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane au introdus în țară, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate cantități de cannabis, pe care ulterior le-au comercializat către consumatori. În cursul lunii februarie, în urma unor activități specifice, a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 800 de grame de cannabis, 2 cântare de precizie, 4 grindere, precum și sumele de 3.000 de euro, 1.700 de lire sterline și 9.100 de lei,, arată DIICOT.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, Pitești, Timișoara și SCCO Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Timiș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.