S-au anunțat rezultatele finale la Definitivat. 57 de profesori din Olt au promovat examenul

245

Ministerul Educaţiei a aunţat azi rezultatele finale ale examenului de definitivat. În Olt, aceasta a crescut la 66,3%, sub media națională. Obiectivul examenului este dobândirea dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Peste 6.000 de candidaţi au promovat şi obţinut definitivarea în învăţământul preuniversitar, la nivel național. Rata de promovare, după rezultatele finale, este 76,06%, în creştere faţă de rezultatele iniţiale.

În Olt, înainte de contestații promovabilitatea a fost de 58,14%, 50 de profesori obținând medii peste 8.00. Doi candidați au reușit media maximă- unul pe catedra de educație muzicală la Liceul Titulescu Slatina și unul pe cea de limba rromani la Școala Gimnazială Piatra Olt. Situația mediilor de zece a rămas neschimbată și la rezultatele finale, medii între 9.50- 9.99 obținând 5 candidați.

Au promovat 57 de candidați, iar nepromovați sunt 29. Promovabilitatea finală este de 66,3%, rezultatele fiecărui candidat putând fi consultate aici:

http://definitivat.edu.ro/generated/files/j/index.html#OT

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.