Sute de șoferi, amendați în Olt. Alcoolul și lipsa permisului, principalele infracțiuni

347

Sute de amenzi au aplicat polițiștii rutieriști week-end-ul trecut pe drumurile Oltului șoferilor depistați încălcând legea. Zeci de șoferi au rămas pietoni, iar 16 s-au ales cu dosare penale.

672 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii olteni persoanelor care au încălcat prevederile rutiere, în perioada 23 – 25 iulie. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 197.500 de lei.

,,Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 42 de permise de conducere, fiind retrase şi 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 9 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri,, transmite IPJ Olt.

Dintre sancțiunile penale, recordul alcoolemiei a fost înregistrat în Slatina la un șofer bucureștean de 41 de ani- 1,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmat de un bărbat de 42 de ani din Obârșia, prins cu o concentrație alcoolică de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fără permis a fost depistat în comuna Izbiceni un localnic de 31 de ani.