Razie printre transportatorii de marfă și persoane pe raza Oltului. Cele mai multe amenzi-  pentru viteză și lipsa centurii de siguranță

216

Peste 480 de autovehicule de transport marfă și persoane au fost oprite în trafic pe parcursul săptămânii trecute de către polițiștii rutieriști din Olt, în cadrul unei acțiuni derulate conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL). Amenzile au fost de peste 200, cele mai multe fiind aplicate pentru viteză și lipsa centurii de siguranță.

În săptămâna 19 – 25 iulie a.c., la nivelul județului Olt s-a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

În cele 7 zile, au fost verificate 484 de autovehicule, dintre care 152 pentru transport persoane și 332 transport marfă. În cazul primei categorii, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, o sancțiune pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf, 2 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 13 pentru alte abateri.

În cazul transportatorilor de marfă, au fost date 177 de amenzi, dintre care: 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 60 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 10 pentru pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 86 pentru alte abateri.