FC Olt Scornicești, reînființat ca structură organizată

229

Continuatorul singurei echipe din județul Olt care a jucat în Divizia A, FC Olt renaște la Scornicești. Ministerul Tineretului și Sportului a autorizat și a dat avizul de constituire a structurii sportive de pe Plapcea.

Din 1972 până în prezent, la Scornciești a funcționat FC Olt Scornicești, echipă de fotbal ce înregistra în sezonul 1979- 1982 cea mai bună clasare a unei echipe din județul Olt: locul IV în Divizia A. Pentru a readuce gloria de altădată, administrația locală a luat decizia de a susține reînființarea echipei ca structură organizată. Vestea primirii certificatului de identitate sportivă, a avizului și autorizației a fost dată de către președintele clubului.

,,Din pasiune pentru fotbal si pentru ca traditia ne obligă, împreuna cu domnul primar al orasului Scornicesti am luat decizia acum 1 lună sa reînfiintam echipa fanion a judetului Olt intr-o structura organizată,perfect legală si mai ales sănătoasă. Astazi cu MARE bucurie am deosebita placere să anunț înființarea Clubului Sportiv Orăsenesc Fotbal Club Olt Scornicești,continuatorul singurei echipe din judetul Olt, care a jucat vreodata in Divizia. Inca odata mulțumim domnule primar Daniel Tudor  pentru sprijin si susținere! We are FC OLT SCORNICESTI! Togheter We are Strong!”, a postat Valeriu Gogoț Teodorescu pe pagina de socializare.

Echipa evoluează în Divizia a IV-a și, tot cu implicarea primăriei, beneficiază acum de un teren de antrenament cu gazon refăcut pe stadionul Viitorul, cel mai mare din județ.