Noi măsuri de relaxare de la 1 august. Masca rămâne obligatorie în interior

541

Relaxările continuă de la 1 august, deși valul patru al pandemiei amenință întreaga lume. Prima zi a lunii va aduce o nouă etapă de ridicare a restricțiilor anti-Covid, anunță chiar premierul României, Florin Cîțu. Purtarea măștii în interior va rămâne totuși valabilă, iar o a treia doză de vaccin ar putea fi administrată chiar din toamnă, dacă experții în sănătate vor da undă verde.

Înaintea ședinței coaliției de guvernare, premierul României, Florin Cîțu a făcut câteva declarații în legătură cu noile măsuri de relaxare ce vor avea loc de la 1 august.  Astfel, Cîțu a declarat că începând cu luna viitoare va exista o nouă etapă a ridicării restricțiilor.

Totodată, acesta a făcut precizări legate de obligativitatea vaccinării medicilor, precizând că nu este o opțiune și nu se ia în calcul această variantă.

Condițiile de intrare în țară nu vor fi modificate, în ciuda solicitărilor primite, iar posibilitatea unei a treia doze de vaccin anti-Covid rămâne în picioare.

Relaxările ce vor avea loc de la începutul lunii viitoare vor viza în mod special evenimentele în aer liber, obligativitatea purtării măștii de protecție în interior rămânând valabilă.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

Florin Cîțu a afirmat că se fac pregătiri pentru valul 4, care pare că se apropie din ce în ce mai tare.