Razia de week-end în Olt s-a lăsat cu sute de amenzi pentru șoferi, peste 60 de permise reținute și dosare penale

272

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat în stradă pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Iar numărul celor care s-au ales cu amenzi este de ordinul sutelor.

691 de șoferi prinși pe drumurile ce tranzitează județul Olt, în acest week-end, încălcând legislația rutieră, s-au ales cu amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 182.285 de lei. Mai mult, zeci de șoferi au rămas pietoni, iar unii s-au ales cu dosrae penale.

,,Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 62 de permise de conducere, fiind retrase şi 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 8 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru conducere fără permis şi 3 pentru alte abateri.,, transmite IPJ Olt.

Printre șoferii cercetați penal după ce s-au urcat băuți la volan se numără un bărbat, de 34 de ani, din cumuna Chișlaz, județul Bihor, depistat ieri în comuna Iancu Jianu, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, precum și cu o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, un bărbat, de 56 de ani, din comuna Grădinari, prins vineri în comuna Pleșoiu având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de mostre biologice de sânge, precum și un bărbat de 54 de ani, din Inaca, depistat sâmbătă în localitate în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.