Polițiștii, în târgurile și piețele din Olt cu ochii pe aparatele de marcat fiscale

83

Polițiștii olteni au luat și în acest week-end la puricat agenții economici cu activitate în târgurile și piețele agroalimentare din județ. Ținta controlului a fost folosirea aparatelor de marcat fiscale, iar amenzile aplicate se ridică la 11.000 de lei.

Dacă vânzarea ocazională de produse agricole din producție proprie de către producătorii agricoli individuali, autorizați în condițiile legii, în piețe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate nu impune pentru comercianți obligația să utilizeze aparate de marcat electronice, pentru cei e prestează serivicii cu caracter permanent bonul fiscal nu trebuie să lipsească.

În acest week-end, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii ilegalităților de natură economică, în piețele agroalimentare și târgurile din județ. Iar cei descoperiți în neregulă nu au fost puțini.

,,În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 20 de societăți comerciale, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Totodată, în baza aceluiași act normativ, a fost dispusă și confiscarea sumei de 647 de lei de la 2 operatori economici.” transmite IPJ Olt.