Peste 650.000 de doze de vaccin Pfizer ajung azi în România

30

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că, astăzi, România va primi o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech, care constă în peste 650.000 de doze.

România primește astăzi o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 de doze de ser. Transportul va ajunge pe aeroportul din Otopeni și este asigurat de compania producătoare către centrele de stocare, înclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sun transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele urmează să fie depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în acest moment, România a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.