FOTO&ViDEO/ Haos pe Autostrada Soarelui: 55 de mașini lovite în 4 accidente în lanț. A fost activat planul roșu. Circulația este blocată

184

Carambol pe Autostrada Soarelui. Nu mai puțin de 55 de mașini au fost implicate în 4 accidente în lanț și 155 de persoane implicate pe drumul spre litoral . Traficul este blocat, iar autoritățile au activat planul roșu.

Este haos pe Autostrada Soarelui după ce 55 de mașini au fost implicate în 4 accidente în lanț și nu mai puțin de 155 de persoane implicate. 15 persoane au fost transportate la spital dintre care 5 copii și 10 adulți.

Accidentele au avut loc în această dimineață pe A2 București-Constanța, după ce în zona a fost ceață densă.

Inițial autoritățile au anunțat un carambol cu 20 de mașini, dar în timpul intervenției bilanțul a continuat devenind tot mai grav. Planul roșu de intervenție a fost declanșat, iar zeci de ambulanțe, precum și un elicopter SMURD, au intervenit la fața locului. Un bilanț al răniților arată că 17 persoane, dintre care 5 copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE ora 10.00: ISU a anunțat că 22 de persoane au fost implicate în accidentele care au avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui. Potrivit ultimului bilanț transmis de ISU 15 persoane au fost transportate la spital, între care și 5 copii. De asemenea, 7 persoane au refuzat transportul la spital. Autoritățile au anunțat că până acum 55 de mașini au fost implicate în evenimentele rutiere.

UPDATE ora 09.50: Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a vorbit despre intervenția pompierilor, dar a oferit și noi date despre numărul victimelor.

 

 „Au fost evaluate 140-150 de persoane. Asta nu înseamnă că toate au necesitat îngrijiri medicale. Peste 14 persoane au fost transportate la spitale, printre care și copii. Imediat colegii vor muta toate autoturismele implicate pe banda de urgență, poliția dacă va finaliza ancheta se va putea fluidiza traficul în zonă. Planul alb înseamnă capacitatea de primire a victimelor de către unitățile spitalicești. Planul roșu este în continuare declanșat. Este un eveniment cu implicații majore. Pe o lungime de peste 2 km au intrat în carambol câteva zeci de autoturisme”, a declarat Cristian Amarandei, ISU Dobrogea.

UPDATE ora 09.34: În prezent există patru zone în care au avut loc accidente în această dimineață pe Autostrada Soarelui, 52 de mașini cu 146 de persoane au fost implicate în carambol, au mai anunțat reprezentanții ISU Dobrogea. UPDATE ora 09.18: Numărul victimelor a ajuns la 17 din care 5 minori, au anunțat reprezentanții ISU Constanța. UPDATE ora 09.06: Aproape 40 de mașini au fost implicate în accidentul în lanț, iar în total 17 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au transmis reprezentanții ISU. De asemenea, printre răniți se află și mai mulți copii.

UPDATE ora 09.18: Numărul victimelor a ajuns la 17 din care 5 minori, au anunțat reprezentanții ISU Constanța.

UPDATE ora 09.06: Aproape 40 de mașini au fost implicate în accidentul în lanț, iar în total 17 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au transmis reperzentanții ISU. De asemenea, printre răniți se află și mai mulți copii.

 „Avem accidente în trei puncte pe porțiunea 172-183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Acestea sunt datele preliminare”, a anunțat și șeful DSU, Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mai anunțat că pe Autostrada Soarelui vor ateriza și elicoptere care vor putea prelua victime.

UPDATE ora 09.00: Tot în drumul spre mare a mai avut loc un accident în această dimineață, în care au fost implicate trei autoturisme, iar în urma impactului trei persoane au fost rănite. Din primele informații, este vorba despre un eveniment  rutier care a avut loc a kilometrul 181, sensul de mers București – Constanța. De asemenea, la km 183 este un eveniment în care au fost implicate aproximativ 20 de autoturisme (ceață, vizibilitate scăzută) – fără victime.

UPDATE ora 08.38: În total patru persoane au fost transportate la spital. Este vorba de un adolescent în vârstă de 15 ani care a fost preluat de un echipaj SMURD B Cernavodă. De asemenea, alți doi copii și un adult au fost transportați la spital. În aceste momente, o persoană se află în stare de inconștiență, iar medicii îi oferă îngrijirile medicale necesare. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat în urmă cu puțin timp că trimite în sprijin de la Bucureşti zece ambulanţe tip B, două ambulanţe tip C, un spital mobil, un echipaj de descarcerare grea, un ATPVM. Accidentul a avut loc în urmă în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa. 20 de mașini au fost implicate în evenimentul rutier, iar ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție. La faţa locului s-au deplasat 19 ambulanţe: nouă ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi 10 ambulanţe SMURD. Din primele informații, două persoane primesc îngrijiri medicale la fața locului. La locul accidentului au ajuns și mai multe echipaje de poliție pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul. În urma accidentului s-au format cozi uriașe, iar la această oră se circulă cu dificultate.

Pe Autostrada Soarelui sunt acum coloane de ambulanțe venite de la Constanța, Ialomița, Călărași și București.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.