VIDEO/ Un scurtcircuit a dezlănțuit IADUL pentru două familii din Caracal

253

Mai bine de două ore s-au luptat pompierii olteni aseară aproape de miezul nopții la Caracal cu flăcările propagate la două gospodării ce amenințau să ajungă și la alte gospodării din vecini. Din fericire, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Echipaje de la Detașamentul Caracal și Garda Stoenești, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit în municipiul Caracal, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie și propagat la gospodăria învecinată.
,,La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești din cele două curți, cu posibilități de propagare și la alte clădiri.  Pompierii au reușit izolarea rapidă a incendiului și au limitat propagarea acestuia la clădirile învecinate.  Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de două ore.  În urma incendiului au ars anexe gospodărești, în două curți, pe aproximativ 120 de metri pătrați și gunoaie depozitate în curtea casei,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni sau improvizații.
ISU Olt reamintește principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
-La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.