Verdictul a fost dat: Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat

543

Verdictul a fost dat! Judecătorii au decis eliberarea lui Dragnea. Tribunalul Giurgiu a dezbătut astăzi cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD. Acesta a avut de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a executat până acum mai bine de două treimi din aceasta.

Liviu Dragnea este liber! Judecătorii au dat în urmă cu puțin timp verdictul eliberării acestuia din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a motivat cererea eliberării sale susținând în fața instanței că a avut un comportament bun.

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecătorului.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut azi cererea de eliberare condiţionată depusă de avocata lui Liviu Dragnea. Acesta avea de executat la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Până în acest moment, Dragnea a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată, dar toate au fost respinse.

De-a lungul timpului, fost lider de partid a avut mai multe conflicte cu persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova, pe motiv că i-au fost refuzate dreptul la muncă și accesul la îngrijiri medicale.

Dragnea a executat până în acest moment 2 ani și două luni din pedeapsă.

Decizia Tribunalului Giurgiu este definitivă.