Ierarhia mediilor de admitere la liceu: cinci medii de 10 în Olt, ultima medie 1.98

291

Ministerul Educației a publicat ierarhia mediilor de admitere la liceu. La nivel judeţului Olt, medii maxime au cei cinci absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 și la Evaluarea Națională.

Cei trei absolvenți de gimnaziu ai Colegiului Național Ion Minulescu Slatina și câte unul de la Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina și Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina care au reușit performanța de a obține media maximă la Evaluarea Națională sunt și cei care au media maximă de admitere la liceu:

1. Andreea Olivia MOGOȘANU – Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, Slatina;
2. Radu – Constantin ROTEA – Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Slatina;
3. Francesca Alexandra CONSTANTIN – Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina;
4. Maria Cristiana BOȚOGAN – Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina;
5. Maria Alexandra CĂPĂȚÎNĂ– Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina.

În județul Olt, 14 elevi au absolvit gimnaziul cu media 10. Din cei 2074 de elevi, 308 au media de admitere peste 9.00. Ultima medie de admitere la nivel de județ este 1.98, aparținând unui absolvent al Liceului Tehnologic Văleni.

Ierarhia admiterii poate fi consultată aici:

http://admitere.edu.ro/ierarhie/OT/index.html

Pe baza ierarhiei mediilor de admitere, absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională pot verifica ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care și le doresc cel mai mult.

Începând de mâine, 16 iulie, până pe 22 iulie, candidații și părinții lor vor completa fișele de admitere pentru înscrierea în clasa a IX-a. Repartizarea computerizată se va face pe 24 iulie.