Apa a ajuns un lux și la Valea Mare. Alimentarea NOAPTEA, oprită la Recea și Zorleasca

359

După ce în urmă cu o săptămână locuitorii comunei Dobroteasa au fost primii din județ care au fost lăsați pe timp de noapte fără apă, acum a venit rândul celor din două sate ale comunei Valea Mare să primească apă doar pe timpul zilei. Compania de Apă Olt anunță că nu mai are posibilitatea să asigure alimentarea în mod continuu, din cauza consumului mare de apă.

Perioada antedecembristă, când cetățenii primeau apă cu porția la robinete din sistemul de alimentare publică, în anumite intervale orare, este retrăită acum de comunitățile unde consumul mare de apă în această perioadă impune oprirea alimentării pe timp de noapte. Astfel, după ora 21.00, oră la care în mediul rural oamenii încă nu-și termină treburile casnice, sunt nevoiți să sisteze dușurile, spălarea vaselor sau rufelor și alte activități ce necesită consumul de apă ori să apeleze la fântâni și să se descurce ca pe vremuri. După locuitorii comunei Dobroteasa, și cei ai comunei Valea Mare sunt restricționați de la această utilitate pe timpul nopții până ce, atenționeazp Compania de Apă Olt, vor folosi apa doar pentru uz casnic, iar sistemul de alimentare va putea face din nou față consumului.

,,Așa cum am atenționat în repetate rânduri, în ultimele două săptămâni, consumul mare de apă pentru a uda grădinile și gazonul, poate duce la oprirea alimentării cu apă, pe timp de noapte. Comuna Valea Mare este în această situație și Compania de Apă Olt nu mai are posibilitatea să asigure serviciul de alimentare cu apă, continuu și în parametrii normali. De aceea, de la ora 21.00 până la ora 5.00, alimentare cu apă va fi oprită în satele Recea și Zorleasca!

Facem, din nou, apel la cetățenii din Valea Mare să folosească apa din rețeaua publică numai pentru consumul casnic. Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor. Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC. Din păcate, pentru că sunt cetățeni care nu respectă recomandările noastre și reglementările în vigoare, multe familii din comuna Valea Mare sunt acum afectate de lipsa apei potabile!”, a anunțat Compania de Apă Olt.

 

Pe aceeași temă:

Apa începe să devină un lux la Dobroteasa. După ora 22.00, nu mai curge strop la robinete

sau:

Compania de Apă Olt explică DE CE OPREȘTE apa noaptea