Explozie urmată de incendiu la Traian. O persoană a fost găsită carbonizată

1777

O explozie de la o butelie a avut loc, cu puțin timp în urmă, într-o gospodărie din Traian. Explozia a fost urmată de incendiu care a cuprins rapid locuința. Focul a distrus-o serios, dar a luat și viata unei persoane imobilizată la pat. Pompierii se află la fața locului și încearcă să stingă focul. La fața locului se află și un echipaj medical.

Pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit în comuna Traian, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o locuință.

Din datele transmise de persoana care a apelat Numărul Unic 112, un bărbat, a fost surprins de explozie în interiorul locuinței. La sosirea echipajelor, ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, o bucătărie, o cameră tehnică și acoperișul casei. După pătrunderea în casă, pompierii au identificat într-o cameră trupul neînsuflețit al bărbatului, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Pe timpul intervenției a fost depresurizat un rezervor de GPL, cu capacitatea de 1750 de litri, aflat în apropierea casei și au fost evacuate trei butelii de aragaz.

În urma evenimentului a fost afectată tâmplăria locuinței și au ars circa 50 de metri pătrați de acoperiș, bunurile dintr-o cameră de locuit, camera tehnică a centralei termice și o bucătărie.

Cauza probabilă a exploziei a fost o acumulare de gaz la centrala termică a locuinței.