Controale ANPC la munte și la mare. A fost confiscată peste o jumătate de tonă de alimente

81

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat săptămâna trecută mai multe controale pe litoral. Totodată, ieri, a fost și rândul operatorilor economici din zonele turistice de munte să primească vizita ehipelor mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor. În urma acțiunilor au aplicat amenzi de 49.000 lei.

Operatorii economici din zonele de interes turistic de la mare și de la munte au avut în această perioadă parte de numeroase controale din partea angajaților ANPC.

După ce, săptămâna trecută a fost rândul comercianților de pe litoral, ieri, ehipele mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Alba și Sibiu, au desfășurat ample acțiuni de control în zona Transfăgărășan – Bâlea Lac.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) supraveghează cu maximă atenţie zonele de vacanţă din România pentru a se asigura că operatorii economici respectă drepturile consumatorilor şi că aceştia pot avea vacanţa pe care şi-o doresc oriunde, în ţara noastră.

 Nu doar litoralul se află în vizorul comisarilor ANPC, ci şi diverse zone de munte, cu mare aflux de turişti. Astfel, echipe mixte ale Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Alba şi Sibiu au desfăşurat, pe 13 iulie 2021, ample acţiuni de control în zona Transfăgărăşan – Bâlea Lac.

 Până în acest moment, comisarii ANPC au aplicat 9 amenzi contravenţionale, în valoare de 49.000 lei şi două avertismente, oprind definitiv de la comercializare şi retrăgând din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, mai mulţi operatori economici aflându-se, în continuare, în verificări”, se menţionează în comunicatul ANPC.

În urma verificărilor au fost destul de multe produse expirate, fără elemente de identificare și acte de proveniență, cu evidente modificări organoleptice, depozitate și transportate în condiții neconforme.

Campania de verificări începută în această zonă continuă și în zilele următoare.

ANPC îi asigură pe cetățeni că acțiunile de consiliere, supraveghere și control realizate de echipele de comisari, în teren, referitoare la produsele și serviciile turistice oferite publicului, în sezonul estival 2021, vor continua pentru a verifica dacă drepturile consumatorilor sunt respectate, conform legii.