VIDEO/ Înșelătorie: Roșii din import, cu etichete de produse românești, într-un supermarket din Slatina

511

În timp ce fermierii olteni sunt  nevoiți să arunce tone întregi de legume pentru că reprezentanții marilor lanțuri de magazine preferă să aducă produsele din import, clienții sunt înșelați că le sunt vândute produse românești. Se întâmplă în mai multe supermarketuri din țară, date în vileag de către fermieri. Și în Slatina fermierul Mihai Chesnoiu, însoțit de Ion Păunel, Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt a filmat roșii turceşti vândute sub eticheta de „roşii România“ și pepenii verzi, etichetaţi drept pepeni din România, expuşi toit în lăzi cu etichete de import.

Fermierii olteni acuză lanțurile mari de magazine că sunt înșelați, prezentând marfa de import drept produs românesc. Sesizat de un coleg din Iași, care a identificat într-un supermarket, fără să-l nominalizeze, roșii turcești vândute drept românești, Mihai Chesnoiu, fermieri din Grădinari, a pornit la ,,vânătoare” în Slatina de etichete false, tot într-un magazin al lanțului respectiv. Iar bănuielile i s-au adeverit: practica este aceeași!

,, AȘA NU!!! 👎 Producem etichete românești pentru turci… Se caută!!!”, acuză fermierul, postând pe pagina de socializare Sere Chesnoiu imaginile care surprind înșelătoria clienșilor și, totodată, a legumicultorilor.

https://fb.watch/v/1YURe71vv/

https://fb.watch/v/OOc4vqW0/

https://fb.watch/v/5w8UtIx9z/

https://fb.watch/v/2SzY-xQd1/

https://fb.watch/v/gg2vjRtYD/

“Suntem minţiţi, suntem manipulaţi, suntem înşelaţi (…) Îşi bat joc de tradiţie, îşi bat joc de consumatori, îşi bat joc de producători. Roşii verzi. Vă daţi seama cum erau când au fost recoltate?! (…) Pepenii sunt din România, ambalajele decât sunt importate. Trist ce se întâmplă, trist că nu suntem protejaţi de autorităţi “, arată fermierul.

https://fb.watch/6J7IjNEWJ3/

Mai multe pe această temă, DECLARAȚII și reacții, într-o știre VIDEO ce va fi redactată peste puțin timp!