Prima comună din Olt cu bloc. ANL a dat ordin de începere a construcției

3575
foto: ANL

Mai multe localități oltene din mediul rural vor avea blocuri. ANL a prins în lista amplasamentelor 16 localități rurale încă de acum patru ani. Prima comună care va avea bloc este Vișina, unde ANL a și dat ordin de începere a lucărilor.

Și tinerii de la țară vor avea posibilitatea să stea la bloc. Cei care nu au propria locuință și nu au posibilități să-și construiască una, pot scăpa de ochii vigilenți ai socrilor și să se mute singuri, într-o locuință închiriată  de la primărie. 16 primării din Olt s-au gândit la această posibilitate de a pune la dispoziția tinerilor din comună locuințe, solicitând Agenției Naționale a Locuinței construirea de blocuri în comunele lor. Prima localitate rurală care demarează construirea unui bloc este Vișina.

,,Agenția Națională pentru Locuințe a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea celor 12 locuințe destinate tinerilor din comuna Vișina, jud. Olt. Proiectul este derulat prin “Programul de construcții locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, program ce se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Locuinţele (apartamente) sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile locale, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. După finalizarea lucrărilor, acestea sunt predate autorităților publice locale în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces”, a anunțat ANL azi.

Dacă se va respecta lista ANL aprobată în 2017, în satele Oltului vor fi 364 de locuințe la bloc. Se așteaptă ca următoarele investișții să fie demarate în comunele Nicolae Titulescu și Coteana.

Celelalte localități rurale unde se vor construi blocuri ANL sunt: Brastavățu, Cungrea, Dobrosloveni, Găvănești, Grojdibodu, Obârșia, Perieți, Pleșoiu, Priseaca, Stoenești, Studina, Valea Mare și Vulpeni. Cele mai multe unități locative sunt solicitate la Studina- 40, Cungrea- 40 și Dobrosloveni- 36.