MAI anunță: Programările pentru pașaport se fac doar on-line și regimul de urgenţă este eliminat

649

 

Schimbări majore privind pașapoartele! Direcția Generală de Pașapoarte anunță că programările pentru obținerea pașapoartelor se face doar on-line și nu se solicită telefonic sau pe e-mail. Prezentarea cetățenilor la ghișeu mai devreme de ora programării nu determină preluarea cererilor în avans, precizează cei de la MAI.

Programările cu scopul obținerii depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor pot fi obținute doar on-line, iar prezentarea cetățenilor la ghișeu mai devreme de ora programării nu determină preluarea acestora în avans.

Varianta unei depuneri de cerere telefonic sau pe e-mail nu este acceptată.

Direcția Generală de Pașapoarte  recomandă cetățenilor să se programeze on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte și să respecte ora programării pentru evitarea supraaglomerării.

Cererile de paşapoarte se depun în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/reședința solicitantului.

Totodată, cei de la MAI anunță că pașapoartele românești nu se mai eliberează în regim de urgență.

Pașaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar în anumite situații de excepție, ce trebuie dovedite, după caz, cu documente din care rezultă motivele ce determină necesitatea și urgența deplasării în străinătate.

Cei care solicită pașaport electronic trebuie să aștepte mai multe zile.

„În cazul persoanelor care optează pentru ridicarea pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu electronic cu menționarea statului de domiciliu de la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în prezent, structurile de pașapoarte depun eforturi majore pentru ca aceste documente de călătorie să se elibereze în termen de 5 zile lucrătoare (acest termen poate varia până la cel mult 10 zile lucrătoare, în funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare). Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro”, precizează MAI.