Peste 630 de șoferi AMENDAȚI pe drumurile Oltului, în week-end

54

Sute de șoferi care au încălcat regulile rutiere au depistat polițiștii olteni în trafic în acest week-end pe drumurile din județ. Aproape 50 de conducători auto au rămas pietoni, iar 13 s-au ales cu dosare penale.

În perioada 09-11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Iar numărul șoferilor depistați încălcând legislația rutieră nu este deloc mic.

,,În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 636 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 178.025 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 49 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. „, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, 13 șoferi s-au ales cu dosare penale, dintre care 5 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 7 pentru conducere fără permis şi o infracțiune pentru alte abateri.