Antrenorii Gălbenușe și Turcin aduc patru medalii europene României de la Campionatul de Box din Georgia/ FOTO

60

Asigurând la colț delegația României de box feminin la Campionatul European de box pentru juniori din Georgia, Tbilisi, antrenorii slătineni Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin au reușit să ducă pe podiumul european patru pugiliste. Amalia Niță a devenit campioana Europei, Andra Sebe vicecampioană, iar Ana Maria Romanțov și Alexandra Bercea au câștigat bronzul.

În perioada 1- 12 iulie, 339 de sportivi din 29 de țări au participat la Campionatul European de box, organizat în Georgia, la Tbilisi. România a fost reprezentată de 23 de pugiliști și 6 antrenori, printre care și trei olteni: campionul Arun Tudoriu și antrenorii emeriți Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin. Obiectivul României la acest turneu final a fost de 4-5 medalii și 2-3 locuri V. Cu șase medalii câștigate, dintre care 3 de bronz, 2 de argint și 1 de aur, România a terminat pe poziția a 6-a în clasamentul pe medalii al Campionatului. Patru dintre medalii, printre care și cea mai strălucitoare, au fost câștigate de pugilistele asistate la colț de antrenoprii slătineni.

Astfel, echipa Gălbenușe- Turcin a adus României o campioană europeană- Amalia Niță (63kg), o vicecampionaă- Andra Sebe (60kg) și două locuri III-  Ana Maria Romanțov și Alexandra Bercea.