Razii de week-end în Olt: polițiștii scot arsenalul în stradă: radare, Drug Test și etiloteste

843

Atenție, șoferi: drumurile ce tranzitează Oltul vor fi împânzite în acest week-end de polițiști! IPJ Olt anunță că vigilența în trafic va fi una sportită, odată demarată perioada concediilor.

Polițiștii olteni vor fi prezenți la datorie în acest week-end, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, atât cei din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice precum și din cadrul altor structuri.

,,Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt. Polițiștii vor folosi 9 aparate radar zilnic, aparatele Drug Test precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație. Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.,, transmite Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliția olteană a transmis un set de recomnadări, în contextul perioadei de concedii:

Recomandări înainte de a pleca de acasă:

  • Când plecați pe mai mult timp de acasă, nu faceți publică părăsirea locuinței, nu postaţi pe site-urile de socializare informaţii legate de plecarea dumneavoastră.
  • Nu lăsați în locuință sume de bani sau bunuri de mare valoare, le puteți lăsa la rude/prieteni sau într-un loc sigur de depozitare, iar după disponibilitate, asigurați-le, astfel vă garantaţi o restituire eventuală a unei pierderi neprevăzute.
  • Aveți grijă să închideți toate geamurile, în special cele mici de la baie, bucătărie sau alte anexe, mai ales în cazul în care locuiți la parter.
  • După posibilitate, asigurăți-vă locuința cu sisteme de supraveghere, de alarmă și lacăte sigure.
  • În cazul în care plecați de acasă, anunțați vecinii sau alte persoane de încredere, iar dacă aceștia observă persoane suspecte în scara sau în curtea blocului să anunțe imediat Poliția.

Recomandări pentru conducătorii auto: 

  • Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
  • Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.