Se reia activitatea chirurgicală la Oftalmologia Spitalului Județean de Urgență Slatina

136

Veste bună dată azi de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru oltenii cu afecțiuni oftolmologice: se reia operațiile cataractei și procedurile privind injecțiile intravitreene, precum și activitatea de folosire a aparaturii moderne din cadrul secției.

Reducerea numărului de infectări cu coronavirus la nivelul județului Olt și, implicit, a pacienților care necesită internare, deblochează tot mai mult din activitatea celei mai mari unități medicale cu paturi din județ. Începând cu această lună, și Secția Oftalmologie revine la furnizarea mai multor servicii medicale. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a anunțat azi că se reia activitatea chirurgicală programată pe Secția Oftalmologie, pentru început fiind abordate chirurgia cataractei și injecțiile intravitreene.

,,De asemenea, se va putea efectua diagnosticarea, urmărirea și tratarea, după caz, a glaucomului, degenerescenței maculare legate de vârstă și a retinopatiei diabetice, cu ajutorul aparaturii moderne prezente la nivelul secției: tomograf retinian, laser YAG, laser Argon, câmp vizual etc. Dată fiind adresabilitatea mare, pacienții care doresc să acceseze serviciile medicale de înaltă performanță în specialitatea oftalmologie, sunt rugați să facă în prealabil un consult pe bază de programare în Ambulatoriul de specialitate integrat spitalului,, a transmis managerul SJU Slatina, Angela Nicolae.