Salvatori de vieți și-n timpul liber. Alți eroi-pompieri, premiați de ISU Olt

109

Pentru ei, salvarea de vieți a devenit o misiune, nu un serviciu, iar faptul că se află în timpul liber nu-i determină să întoarcă spatele celor care au nevoie de ajutor. O dovedesc zilnic pompierii ISU Olt, adevărați eroi pentru cei care, datorită lor, pot să-i mai îmbrățișeze pe cei dragi. Recompensa spiritului civic nu este una materială, ci una de mândrie pentru ei și colegii lor. Iar azi, salvatorii olteni se pot mândri cu încă trei eroi, felicitați de conducerea inspectoratului.

Inspectoratul de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a scos azi, din nou, în ,,careu” salvatori care fac cinste meseriei lor. Conducerea ISU a recompensat, prin diplome de merit, implicarea și spiritul civic a trei salvatori care au intervenit, deși erau în tinpul liber, la accidentele produse pe 11 și 12 iunie, în comuna Brâncoveni și pe DN 54 A.

,,La accidentul produs pe DN 54 A, la ieșirea din Corabia, primii care au ajuns la locul evenimentului au fost Plutonier adjutant șef NICA Lucian Catinel și Plutonier adjutant șef ANDREI Stelian Corin. Cei doi colegi ieșiseră din tură și se deplasau spre localitățile de domiciliu. Aceștia au acționat așa cum o fac de fiecare dată, rapid și profesionist, până la sosirea echipajelor de la Garda Vișina. Plutonier major TATOMIR Eugen, pompier în cadrul Gărzii Osica de Sus, a sprijinit echipele de intervenție pentru timpul misiunii din comuna Brâncoveni, sat Ociogi.  Cei trei colegi au primit astăzi diplome de merit din partea comenzii ISU Olt.”, transmite ISU Olt.